Бісквіт
Навіть просто коржі з бісквітного тіста можна використовувати як самостійний продукт і уплітати з чаєм. Складно його приготувати? Ні, не складно, проте є свої особливості і хитрощі, які ми і обговоримо в сьогоднішньому рецепті приготування бісквітного тіста.
СКЛАДОВІ
- Яйця курячі - 4 шт.
- Борошно пшеничне - 0.5 склянки
- Цукор - 120 г
- Картопляний крохмаль - 50 г
- Розпушувач тіста - 1 чайн. ложка
- Вода - 4 стіл. ложки
- Сіль 0.25 чайн. ложки
- Ванілін - 1 пакетик
Рецепт
Крок 1: Готуємо інгредієнти.
Основний і найважливіший інгредієнт у нашому рецепті - це яйця. З них ми і почнемо. Для приготування м'якого і пишного бісквіта, необхідно збивати яйця окремо, а значить, промивши як слід кожне мильним розчином, акуратно розіб'ємо їх і зіллємо білки в одну миску, а жовтки в іншу.Миску з білками поставимо в холодильник на 10-15 хвилин охолоджуватися, так вони будуть легше збиватися.
Крок 2: Готуємо бісквітне тісто.
Висипаємо в миску з жовтками 90 г цукру і з допомогою міксера збиваємо їх дочиста. Додаємо воду, ванілін і сіль і збиваємо до тих пір, поки не розчиняться крупинки цукру, а маса збільшиться в об'ємі приблизно в 2 рази. Охолоджені білки дістаємо з холодильника і починаємо збивати, спочатку повільно, потім нарощуючи темп. Щоб вони краще взбивались, намагайтеся не торкатися міксером дна і стінок посуду. Білки потрібно привести у пишну і стійку піну. Коли така з'явиться, додамо решту цукру, щоб поліпшити структуру білкової маси. Збиваємо до тих пір, поки цукор не розчиниться. Можна замість нього використовувати цукрову пудру.З'єднуємо жовтки і білки і отримуємо майже готове тісто. Залишилося тільки додати крохмаль, розпушувач і борошно. Ретельно, але акуратно перемішуємо тісто до утворення однорой маси.
Крок 3: Використовуємо готове бісквітне тісто для подальшого випікання
Готове тісто можна запікати бісквітом для торта, формувати печиво або робити іншу випічку. Головне, що вона буде володіти ніжним і легким смаком, порадує Вас і Ваших близьких.
Приємного приготування!