Імбирне печиво
Рецепт імбирного печива на Новий рік , як звичайно, простий і доступний, зате результат порадує і тебе, і гостей, а особливо дітей! Адже новорічне імбирне печиво - чудові і нарядні солодощі, які можна з'їсти, а можна повісити на ялинку в якості іграшок, а потім уже з'їсти.
Обов'язково залучай до цього кулінарного процесу дітей, і тоді твоє імбирне печиво на Новий рік 2017 принесе не тільки ситість, але й радість творчості і фантазії.
СКЛАДОВІ
- 250 г борошна,
- 1 яйце,
- 70 г вершкового масла,
- 80 г коричневого цукру (або звичайного),
- 1 ст. ложка какао,
- 2 см. кореня імбиру,
- 1 ч. ложка меленого імбиру,
- 1 ч. ложка меленої кориці,
- 0,5 ч. ложки меленої гвоздики,
- 0,5 ч. ложки розпушувача,
- щіпка солі,
Рецепт
- Вершкове масло кімнатної температури порубай ножем, з'єднай із цукром і яйцем і збий міксером протягом 2-3 хвилин до однорідної маси. Корінь імбиру потри на дрібній тертці.
- Додай у масу просіяне борошно, розпушувач, спеції, какао, імбир і ретельно перемішай. Загорни тісто в харчову плівку і помісти в холодильник на 30 хвилин.
- Відділи від тіста частину, помісти між листами пекарського паперу і розкачай корж завтовшки приблизно 5-7 мм. Решту тіста знову відправ у холодильник.
- За допомогою фігурних формочок виріж із тіста печиво, виклади на застелене пекарським папером деко і відправляй у розігріту до 180°С духовку. Імбирне печиво готується приблизно 10 хвилин.
- Поки випікається перша порція печива, підготуй наступну. Перед тим як прикрашати імбирне печиво на Новий рік 2017, остуди його.
- Приготуй глазур для імбирного печива. Для цього з'єднай інгредієнти для глазурі і збий білок із цукром до утворення щільної глянсової маси. Якщо глазур вийшла рідкою, додай іще цукрової пудри і знову збий. Якщо ж занадто щільною - долий столову ложку теплої води.
- Додай у глазур харчові барвники, помісти в кондитерський мішок і прикрась імбирне печиво на Новий рік 2017 за своїм бажанням.
- Залиш печиво на 3-4 години, щоб глазур застигла. Імбирне печиво краще зберігати в коробці зі щільною кришкою.