Імбирне печиво

Рецепт імбирного печива на Новий рік , як звичайно, простий і доступний, зате результат порадує і тебе, і гостей, а особливо дітей! Адже новорічне імбирне печиво - чудові і нарядні солодощі, які можна з'їсти, а можна повісити на ялинку в якості іграшок, а потім уже з'їсти.

Обов'язково залучай до цього кулінарного процесу дітей, і тоді твоє імбирне печиво на Новий рік 2017 принесе не тільки ситість, але й радість творчості і фантазії.

СКЛАДОВІ

  • 250 г борошна,
  • 1 яйце,
  • 70 г вершкового масла,
  • 80 г коричневого цукру (або звичайного),
  • 1 ст. ложка какао,
  • 2 см. кореня імбиру,
  • 1 ч. ложка меленого імбиру,
  • 1 ч. ложка меленої кориці,
  • 0,5 ч. ложки меленої гвоздики,
  • 0,5 ч. ложки розпушувача,
  • щіпка солі,

Рецепт

  1. Вершкове масло кімнатної температури порубай ножем, з'єднай із цукром і яйцем і збий міксером протягом 2-3 хвилин до однорідної маси. Корінь імбиру потри на дрібній тертці.
  2. Додай у масу просіяне борошно, розпушувач, спеції, какао, імбир і ретельно перемішай. Загорни тісто в харчову плівку і помісти в холодильник на 30 хвилин.
  3. Відділи від тіста частину, помісти між листами пекарського паперу і розкачай корж завтовшки приблизно 5-7 мм. Решту тіста знову відправ у холодильник.
  4. За допомогою фігурних формочок виріж із тіста печиво, виклади на застелене пекарським папером деко і відправляй у розігріту до 180°С духовку. Імбирне печиво готується приблизно 10 хвилин.
  5. Поки випікається перша порція печива, підготуй наступну. Перед тим як прикрашати імбирне печиво на Новий рік 2017, остуди його.
  6. Приготуй глазур для імбирного печива. Для цього з'єднай інгредієнти для глазурі і збий білок із цукром до утворення щільної глянсової маси. Якщо глазур вийшла рідкою, додай іще цукрової пудри і знову збий. Якщо ж занадто щільною - долий столову ложку теплої води.
  7. Додай у глазур харчові барвники, помісти в кондитерський мішок і прикрась імбирне печиво на Новий рік 2017 за своїм бажанням.
  8. Залиш печиво на 3-4 години, щоб глазур застигла. Імбирне печиво краще зберігати в коробці зі щільною кришкою.
© 2017 Рецепти від Олександри. Всі права захищені Олегом Святославовичем.
Створено за допомогою Webnode
Створіть власний вебсайт безкоштовно! Цей сайт створено з допомогою Webnode. Створіть свій власний сайт безкоштовно вже сьогодні! Розпочати