Вишневий приіг

Вишневий пиріг, рецепт якого є в кожному будинку, це незмінний атрибут затишних сімейних вечорів в оточенні близьких і рідних людей. І зовсім не дивно, що кожен рецепт пирога з вишнями чимось відрізняється від інших.  

СКЛАДОВІ

  • Яйця 2 шт.
    Цукор 1 склянка
    Сметана  3 ст. л.
    Борошно 3 склянки
    Маргарин 200 г
    Вишні 200 г
    Сіль і сода щіпка 

Рецепт

  • Відокремлюємо білки від жовтків. Білки ставимо в холодильник.
  • Сметану, цукор, жовтки, сіль, гашену соду й маргарин ретельно перемішуємо. Додаємо борошно й замішуємо тісто.
  • Беремо прямокутну форму для випічки або деко з бортиками. Змащуємо олією. Викладаємо тісто, виліплює бортики.
  • У цей час уже має повністю розморозитися вишня. Зливаємо зайву рідину, щоб пиріг не підгорів.
  • Акуратно викладаємо вишню на тісто, засипаємо цукром за смаком.
  • Формуємо з тіста решітку.
  • Ставимо в розігріту духовку й випікаємо близько 30 хвилин.
  • Поки пиріг з вишнею печеться, збиваємо білки з цукром.
  • Десь за 5 хвилин до його готовності, виймаємо і змащуємо збитими білками.
  • Ставимо в духовку і випікаємо, поки вишневий пиріг не набуде красивого, коричнево-золотистого кольору.

Ось і готовий домашній, «затишний» вишневий пиріг, який так люблять діти. Та й інші члени сім'ї зовсім не проти ним поласувати!

© 2017 Рецепти від Олександри. Всі права захищені Олегом Святославовичем.
Створено за допомогою Webnode
Створіть власний вебсайт безкоштовно! Цей сайт створено з допомогою Webnode. Створіть свій власний сайт безкоштовно вже сьогодні! Розпочати