Вишневий приіг
Вишневий пиріг, рецепт якого є в кожному будинку, це незмінний атрибут затишних сімейних вечорів в оточенні близьких і рідних людей. І зовсім не дивно, що кожен рецепт пирога з вишнями чимось відрізняється від інших.
СКЛАДОВІ

- Яйця 2 шт.
Цукор 1 склянка
Сметана 3 ст. л.
Борошно 3 склянки
Маргарин 200 г
Вишні 200 г
Сіль і сода щіпка
Рецепт
- Відокремлюємо білки від жовтків. Білки ставимо в холодильник.
- Сметану, цукор, жовтки, сіль, гашену соду й маргарин ретельно перемішуємо. Додаємо борошно й замішуємо тісто.
- Беремо прямокутну форму для випічки або деко з бортиками. Змащуємо олією. Викладаємо тісто, виліплює бортики.
- У цей час уже має повністю розморозитися вишня. Зливаємо зайву рідину, щоб пиріг не підгорів.
- Акуратно викладаємо вишню на тісто, засипаємо цукром за смаком.
- Формуємо з тіста решітку.
- Ставимо в розігріту духовку й випікаємо близько 30 хвилин.
- Поки пиріг з вишнею печеться, збиваємо білки з цукром.
- Десь за 5 хвилин до його готовності, виймаємо і змащуємо збитими білками.
- Ставимо в духовку і випікаємо, поки вишневий пиріг не набуде красивого, коричнево-золотистого кольору.
Ось і готовий домашній, «затишний» вишневий пиріг, який так люблять діти. Та й інші члени сім'ї зовсім не проти ним поласувати!